Zdravé a chutné recepty podľa Zázračného pH

Uvařte si chutná a přitom zdravá jídla podle našich receptů. Jídla, která Vás nejen nasytí, ale současně i dodají Vašemu tělu živiny potřebné pro zdravé fungování Vašeho metabolizmu. Recepty, všeobecné rady pro stravování podle Zázračného pH či inspiraci v kuchyni najdete po klinutí zde.
Hlavní příznaky překyselení
Únava? Nadváha? Hubenost? Alergie?
Jak tyto problémy souvisí s Novým Zdravím - Novou Biologií? Čtěte zde.
Napište nám
Jak získat produkty
Produkty vyvinuté Dr. Youngem pro zvyšování míry zásad v těle se dostávají na odbyt prostřednictvím poradenského systému. Pro více informací o způsobech, jak můžete získat tyto produkty z této stránky, klikněte zde.
Zdravé potraviny
Při sestavování stravy by se měla stát středobodem vaší pozornosti zelenina. Měla by tvořit větší část každého jídla, ke kterému si sednete, měla by pokrývat větší část vašeho talíře. Ať už se dnes na ni díváte jakkoliv, měla by se stát vaším novým přítelem. Patří mezi potraviny s nejnižším množstvím cukru a kalorií a nejvyšším obsahem živin. Kromě toho poskytuje (podrobnosti se dozvíte) vitamíny, minerály, vlákninu, chlorofyl, enzymy, fytonutrienty a zásadité soli potlačující mikroorganizmy a mykotoxiny. Existuje něco lepšího?
Vyberte si ze široké palety zeleniny tak, aby většinu tvořily zelené druhy. Zdůvodnění: zelenina představuje skvělý zdroj zásaditých solí, které zabraňují přemnožení mikroorganizmů a hromadění mykotoxinů a pomáhají neutralizovat kyseliny v krvi a tkáních. V podstatě platí - čím více, tím lépe. Je však nezbytné, aby zelenina byla čerstvá, a podle možnosti organicky pěstovaná.
pH Potravin
Následuje seznam běžných potravin a odhadovaný relativní potenciál kyselosti (–) či zásaditosti (+) v 28,35 g.
Kořenová zelenina |
|
Ustřice |
-5,0 |
Kukuřice |
-9,6 |
Játra |
-3,0 |
Skladované brambory |
+2,0 |
Vnitřní orgány |
-3,0 |
|
|
|
|
Maso včetně drůbeže a ryb |
|
Mléko a mléčné výrobky |
|
Vepřové |
-38,0 |
Tvrdý sýr |
-18,1 |
Telecí |
-35,0 |
Tvaroh |
-17,3 |
Hovězí |
-34,5 |
Smetana |
-3,9 |
Mořské ryby |
-20,0 |
Homogenizované mléko |
-1,0 |
Kuřata |
-18,0 až -22,0 |
Podmáslí |
+1,3 |
Vejce |
-18,0 až -22,0 |
|
|
Chléb, sušenky (skladované obilniny/kynuté těsto) |
|
Sušená šťáva z cukrové třtiny (Sucanat) |
-9,6 |
Bílý chléb |
-10,0 |
Fruktóza |
-9,5 |
Sušenky z bílé mouky |
-6,5 |
Extrakt z cukrové třtiny |
-9,5 |
Chléb z celozrnné mouky |
-6,4 |
Mléčný cukr |
-9,4 |
Chléb z celých zrn |
-4,5 |
Sirup z ječmenného sladu |
-9,3 |
Režný chléb |
-2,4 |
Sirup z neloupané ryže |
-8,7 |
|
|
Med |
-7,6 |
Ořechy |
|
|
|
Pistácie |
-16,6 |
Dochucovadla |
|
Arašídy |
-12,8 |
Ocet |
-39,4 |
Makadamiové oříšky |
-11,7 |
Sójová omáčka |
-36,2 |
Ořechy kešu |
-9,3 |
Hořčice |
-19,2 |
|
|
Majonéza |
-12,5 |
Tuky |
|
Kečup |
-12,4 |
Margarín |
-7,6 |
|
|
Kukuřičný olej |
-6,5 |
Nápoje |
|
Máslo |
-3,9 |
Destiláty |
-28,6 až -38,7 |
|
|
Ovocná šťáva slazená bílým cukrem |
-33,4 |
Sladidla |
|
Čaj (černý) |
-27,1 |
Umělá sladidla |
-26,5 |
Pivo |
-26,8 |
Bílý cukr (rafinovaný třtinový cukr) |
-17,6 |
Káva |
-25,1 |
Řepný cukr |
-15,1 |
Víno |
-16,4 |
Melasa |
-14,6 |
Ovocná šťáva (přírodní, balená) |
-8,7 |
Dr. Bronner’s Barley Malt Sweetener |
-9,8 |
|
|
Ovoce
Následuje seznam běžných druhů ovoce a odhadovaný relativní potenciál kyselosti (–) či zásaditosti (+) v 28,35 g.
Šípky | -15,5 |
Jahody |
-5,4 |
Ananas |
-12,6 |
Borůvky |
-5,3 |
Mandarinky |
-11,5 |
Maliny |
-5,1 |
Banán, zralý |
-10,1 |
Mirabelky |
-4,9 |
Hruška |
-9,9 |
Ryngle |
-4,9 |
Broskev |
-9,7 |
Datle |
-4,7 |
Meruňka |
-9,5 |
Třešně (sladké) |
-3,6 |
Papája |
-9,4 |
Kantalup |
-2,5 |
Pomeranč |
-9,2 |
Rybíz červený |
-2,4 |
Mango |
-8,7 |
Prášek z fíkové šťávy |
-2,4 |
Mandarinky |
-8,5 |
Grep |
-1,7 |
Rybíz |
-8,2 |
Červený meloun |
-1,0 |
Angrešt (zralý) |
-7,7 |
Kokosový ořech, čerstvý |
+0,5 |
Hrozny (zralé) |
-7,6 |
Třešně (kyselé) |
+3,5 |
Brusinky |
-7,0 |
Banán (nezralý) |
+4,8 |
Rybíz černý |
-6,1 |
|
|
Zdravé a chutné recepty podle pH
Uvařte si chutná a přitom zdravá jídla podle našich receptů. Jídla, která Vás nejen nasytí, ale současně i dodají Vašemu tělu živiny potřebné pro zdravé fungování Vašeho metabolizmu. Recepty, všeobecné rady pro stravování podle Zázračného pH či inspiraci v kuchyni najdete po klinutí zde.
Wellness Produkty
Výživové doplňky představují významnou součást zdravého životního stylu, a to i při těch nejlepších jídlech. Do jisté míry je možné je pokládat za pojistku proti nedostatku živin. Vaše strava totiž nemusí být tak dobrá, jak si myslíte. Za posledních pár desetiletí výrazně poklesla výživová kvalita potravy, protože ochuzená půda neobsahuje dostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků.
Více informací o výživových dplňkoch zde.
Jak získat produkty
Produkty vyvinuté Dr. Youngem pro zvyšování míry zásad v těle se dostávají na odbyt prostřednictvím poradenského systému. Pro více informací o způsobech, jak můžete získat tyto produkty z této stránky, klikněte zde.
Zhubněte odkyselením
Uveďte do pohybu svoje pH! Vyvážená látková výměna - cesta k ideální hmotnosti!
Uznávaný americký mikrobiolog a nutricionista, doktor Robert O. Young přichází i s manželkou a šéfkuchařkou Shelley s radikálním tvrzením, že hubnutí nesouvisí se sacharidy či kaloriemi. Problém s hmotností pomine, až když začneme řešit jeho podstatu - kyseliny. Tělo totiž zadržuje tuk jako ochranu před nadbytkem kyselin z běžné stravy. Stručně řečeno, netrpíme nadváhou, ale překyselením. Kdyby tuk nechránil naše buňky, tkáně a orgány před kyselinami, zemřeli bychom. Tuku bychom tedy měli být vděčni!
Jednoduchý program v knize se skládá ze sedmi kroků k ideální hmotnosti.
Ukážky z knihy Zhubněte odkyselením zde.
pH Zázrak pro diabetiky
Revoluční způsob stravování při diabetu 1. a 2. typu
Doktor Robert Young – autor knih pH Zázrak a Zhubněte odkyselením, přináší čtenářům další vynikající knihu s názvem Zázračné pH pro diabetiky. Představuje v ní revoluční způsob stravování při diabetu 1. a 2. typu.
Nejde jen o další titul v řadě knih o této problematice. Praktická příručka nám poradí, jak si pomoci v případě nemocí souvisících s cukrovkou – a může dokonce nabídnout cestu k vyléčení. Poskytuje rady jak předcházet příznakům této choroby a překonat je.
Autor je přesvědčen, že po přečtení knihy Zázračné pH pro diabetiky a aplikování uvedených principů se každému čtenáři zlepší kvalita a délka života. Uznávaný americký mikrobiolog a nutricionista nabízí návod na nový způsob života, stravování a myšlení, který nás ochrání před zbytečnou bolestí a utrpením.
Čtěte více o knize pH Zázrak pro diabetiky.