Tel.: 608 155 338
Stiahnite si Adobe Flash player

Zdravé a chutné recepty podľa Zázračného pH


Recepty podľa pH

Uvařte si chutná a přitom zdravá jídla podle našich receptů. Jídla, která Vás nejen nasytí, ale současně i dodají Vašemu tělu živiny potřebné pro zdravé fungování Vašeho metabolizmu. Recepty, všeobecné rady pro stravování podle Zázračného pH či inspiraci v kuchyni najdete po klinutí zde.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Hlavní příznaky překyselení


Únava? Nadváha? Hubenost? Alergie?
Jak tyto problémy souvisí s Novým Zdravím - Novou Biologií? Čtěte zde.

Zdravé potraviny

ZeleninaPři sestavování stravy by se měla stát středobodem vaší pozornosti zelenina. Měla by tvořit větší část každého jídla, ke kterému si sednete, měla by pokrývat větší část vašeho talíře. Ať už se dnes na ni díváte jakkoliv, měla by se stát vaším novým přítelem. Patří mezi potraviny s nejnižším množstvím cukru a kalorií a nejvyšším obsahem živin. Kromě toho poskytuje (podrobnosti se dozvíte) vitamíny, minerály, vlákninu, chlorofyl, enzymy, fytonutrienty a zásadité soli potlačující mikroorganizmy a mykotoxiny. Existuje něco lepšího?
Vyberte si ze široké palety zeleniny tak, aby většinu tvořily zelené druhy. Zdůvodnění: zelenina představuje skvělý zdroj zásaditých solí, které zabraňují přemnožení mikroorganizmů a hromadění mykotoxinů a pomáhají neutralizovat kyseliny v krvi a tkáních. V podstatě platí - čím více, tím lépe. Je však nezbytné, aby zelenina byla čerstvá, a podle možnosti organicky pěstovaná.

pH Potravin

Následuje seznam běžných potravin a odhadovaný relativní potenciál kyselosti (–) či zásaditosti (+) v 28,35 g.

Kořenová zelenina

 

Ustřice

-5,0

Kukuřice

-9,6

Játra

-3,0

Skladované brambory

+2,0

Vnitřní orgány

-3,0

 

 

 

 

Maso včetně drůbeže a ryb

 

Mléko a mléčné výrobky

 

Vepřové

-38,0

Tvrdý sýr

-18,1

Telecí

-35,0

Tvaroh

-17,3

Hovězí

-34,5

Smetana

-3,9

Mořské ryby

-20,0

Homogenizované mléko

-1,0

Kuřata

-18,0 až -22,0

Podmáslí

+1,3

Vejce

-18,0 až -22,0

 

 

Chléb, sušenky (skladované obilniny/kynuté těsto)

 

Sušená šťáva z cukrové třtiny (Sucanat)

-9,6

Bílý chléb

-10,0

Fruktóza

-9,5

Sušenky z bílé mouky

-6,5

Extrakt z cukrové třtiny

-9,5

Chléb z celozrnné mouky

-6,4

Mléčný cukr

-9,4

Chléb z celých zrn

-4,5

Sirup z ječmenného sladu

-9,3

Režný chléb

-2,4

Sirup z neloupané ryže

-8,7

 

 

Med

-7,6

Ořechy

 

 

 

Pistácie

-16,6

Dochucovadla

 

Arašídy

-12,8

Ocet

-39,4

Makadamiové oříšky

-11,7

Sójová omáčka

-36,2

Ořechy kešu

-9,3

Hořčice

-19,2

 

 

Majonéza

-12,5

Tuky

 

Kečup

-12,4

Margarín

-7,6

 

 

Kukuřičný olej

-6,5

Nápoje

 

Máslo

-3,9

Destiláty

-28,6 až -38,7

 

 

Ovocná šťáva slazená bílým cukrem

-33,4

Sladidla

 

Čaj (černý)

-27,1

Umělá sladidla

-26,5

Pivo

-26,8

Bílý cukr (rafinovaný třtinový cukr)

-17,6

Káva

-25,1

Řepný cukr

-15,1

Víno

-16,4

Melasa

-14,6

Ovocná šťáva (přírodní, balená)

-8,7

Dr. Bronner’s Barley Malt Sweetener

-9,8

 

 


Ovoce

Následuje seznam běžných druhů ovoce a odhadovaný relativní potenciál kyselosti (–) či zásaditosti (+) v 28,35 g.

Šípky

-15,5

Jahody

-5,4

Ananas

-12,6

Borůvky

-5,3

Mandarinky

-11,5

Maliny

-5,1

Banán, zralý

-10,1

Mirabelky

-4,9

Hruška

-9,9

Ryngle

-4,9

Broskev

-9,7

Datle

-4,7

Meruňka

-9,5

Třešně (sladké)

-3,6

Papája

-9,4

Kantalup

-2,5

Pomeranč

-9,2

Rybíz červený

-2,4

Mango

-8,7

Prášek z fíkové šťávy

-2,4

Mandarinky

-8,5

Grep

-1,7

Rybíz

-8,2

Červený meloun

-1,0

Angrešt (zralý)

-7,7

Kokosový ořech, čerstvý

+0,5

Hrozny (zralé)

-7,6

Třešně (kyselé)

+3,5

Brusinky

-7,0

Banán (nezralý)

+4,8

Rybíz černý

-6,1

 

 


Zdravé a chutné recepty podle pH

Recepty podľa pHUvařte si chutná a přitom zdravá jídla podle našich receptů. Jídla, která Vás nejen nasytí, ale současně i dodají Vašemu tělu živiny potřebné pro zdravé fungování Vašeho metabolizmu. Recepty, všeobecné rady pro stravování podle Zázračného pH či inspiraci v kuchyni najdete po klinutí zde.

Wellness Produkty

Výživové doplňkyVýživové doplňky představují významnou součást zdravého životního stylu, a to i při těch nejlepších jídlech. Do jisté míry je možné je pokládat za pojistku proti nedostatku živin. Vaše strava totiž nemusí být tak dobrá, jak si myslíte. Za posledních pár desetiletí výrazně poklesla výživová kvalita potravy, protože ochuzená půda neobsahuje dostatek vitamínů, minerálů a stopových prvků.

Více informací o výživových dplňkoch zde.

Jak získat produkty

Jak ziskat produktyProdukty vyvinuté Dr. Youngem pro zvyšování míry zásad v těle se dostávají na odbyt prostřednictvím poradenského systému. Pro více informací o způsobech, jak můžete získat tyto produkty z této stránky, klikněte zde.




Zhubněte odkyselením

Uveďte do pohybu svoje pH! Vyvážená látková výměna  - cesta k ideální hmotnosti!

Zhubněte odkyselenímUznávaný americký mikrobiolog a nutricionista, doktor Robert O. Young přichází i s manželkou a šéfkuchařkou Shelley s radikálním tvrzením, že hubnutí nesouvisí se sacharidy či kaloriemi. Problém s hmotností pomine, až když začneme řešit jeho podstatu - kyseliny. Tělo totiž zadržuje tuk jako ochranu před nadbytkem kyselin z běžné stravy. Stručně řečeno, netrpíme nadváhou, ale překyselením. Kdyby tuk nechránil naše buňky, tkáně a orgány před kyselinami, zemřeli bychom. Tuku bychom tedy měli být vděčni!

Jednoduchý program v knize se skládá ze sedmi kroků k ideální hmotnosti.

Ukážky z knihy Zhubněte odkyselením zde.

pH Zázrak pro diabetiky

Revoluční způsob stravování při diabetu 1. a 2. typu

pH Zázrak pro diabetikyDoktor Robert Young – autor knih pH Zázrak a Zhubněte odkyselením, přináší čtenářům další vynikající knihu s názvem Zázračné pH pro diabetiky. Představuje v ní revoluční způsob stravování při diabetu 1. a 2. typu.

Nejde jen o další titul v řadě knih o této problematice. Praktická příručka nám poradí, jak si pomoci v případě nemocí souvisících s cukrovkou – a může dokonce nabídnout cestu k vyléčení. Poskytuje rady jak předcházet příznakům této choroby a překonat je.

Autor je přesvědčen, že po přečtení knihy Zázračné pH pro diabetiky a aplikování uvedených principů se každému čtenáři zlepší kvalita a délka života. Uznávaný americký mikrobiolog a nutricionista nabízí návod na nový způsob života, stravování a myšlení, který nás ochrání před zbytečnou bolestí a utrpením.

Čtěte více o knize pH Zázrak pro diabetiky.